Ziekte van Lyme

 

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die wordt overgebracht door een beet van een met de Borrelia Burgdorferi bacterie besmette teek. Deze ziekte is genoemd naar de plaats waar hij voor het eerst is ontdekt, het plaatsje Lyme in Connecticut, Amerika in 1975. Hij is het meest bekend bij mensen, maar komt ook voor bij paarden.

 

Het kan lang duren voor de ziekte zich openbaart en de klachten kunnen heel divers zijn. Met name het zenuwstelsel raakt aangetast. Als paarden wisselende kreupelheden vertonen, sloom zijn of juist agressief gedrag vertonen kan dit een indicatie zijn van Lyme. Deze ziekte is een echte sluipmoordenaar. Indien het paard niet of niet tijdig wordt behandeld, is de zenuwschade onomkeerbaar en resulteert deze ziekte uiteindelijk in de dood.

 

Lyme wordt niet herkend door het immuunsysteem en kan dus ongehinderd voortwoekeren. Ook antibiotica kunnen deze ziekte niet altijd effectief bestrijden.

 

Met bioresonantie kan op Lyme worden getest. Ook als de ziekte latent (sluimerend) aanwezig is en nog niet tot schade heeft geleid. Behandeling richt zich op het stimuleren van het immuunsysteem om deze indringer te bestrijden.